Mára még egy bejegyzés a közelgő Téli Mátra teljesítménytúra alkalmából, mely január 30-án kerül egrendezésre. Ha minden jól megy és épp ráérek, akkor idén végre újra elindulok, eddig 2x sikerült eljutnom egyszer a MÁV hibájából (meg az enyémből is) meghíusult. Egyszer a jelen besorolás szerinti M túrán indultam 2004-ben, 6:25 perccel 171. helyen végeztem, ez volt életem első hosszabb, és egyben első téli túrám is. Elég nagy kínszenvedés volt mivel fiatal fejemmel a bakancsválasztásom méretben rossz volt, egy fél számmal kisebb bakit vettem, mint a lábam, és az ára miatt kötöttem az ebet a karóhoz, hogy igenis jó a méret. Sajnos nem volt jó. Másrészt a felkészültségem sem volt a legjobb, főleg a társaimhoz mérten, persze a végén bátyám az utolsó 3-5km re lelket öntött belém, szinte befutottam a célba. Ezzel bátyámékra is ráverve 3-5percet. Végül első téli túrámon sikeresen vehettem át az oklevelet és a kis hóemberes kitűzöt, ami elindított a lejtőn, felfelé...

Két évre rá nagyobb csapattal különböző útvonalakon mentünk, én és Zoli a 36km most L túrának nevezett távon indultunk el, bátyám és felesége pedig a 26km M távnak. Korán reggel 7-kor indultunk és egy helyet leszámítva a tájoló sem hagyott cserben, egyik makadám út mellett mintha megdelejeződött volna nem akarta az északi irányt mutatni. Így is sikerült időben, és igen jó idővel beérnünk a célba, persze a bakancsom már nem szorított, nem volt orkán erejű szél, és sokkal jobb formában is voltam. 6:27 perces idővel, 14. helyen végeztünk Zolival, hamarabb beértünk, mint bátyámék a rövidebb távon.

Idén, ha eljutok végre megcélzom a legnagyobb távot, melynek részeként a Galyatetőt, és a Kékest egy napon kell érinteni. A táv 40,5km; a szintemelkedés 1599m; a szintidő 10:30 perc. Remélem nem törik meg eddigi sikersorozatom és ha eljutok akkor magam mögött is hagyom a távot. Hozzá kell tenni, már lassan egy éve csak, mint szervező járogatok túrázni, így rövidebb távokra vagyok ráállva, de mindent meg fogok tenni  a sikerért.

Mindenkinek sikeres felkészülést, aki tervezi valamelyik táv megtételét! További információkért látogass el a szervezők honlapjára!

http://www.matraberc.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hikingfit.blog.hu/api/trackback/id/tr51670826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hikingfit 2010.01.13. 23:11:41

Hűha most veszem észre az év első 13-áján a 13. bejegyzésem a hónapban, még jó, hogy nincs péntek és nem vagyok babonás... hehehe
süti beállítások módosítása