Sokan tanulták a régi módszerrel minél hosszabban húzom le a kart annál több vizet tudok magam alá tolni, ezzel persze megnő az előrehúzandó kar által kifejtett tolóerő is, ami a testet először lelassítja majd megállítja rosszabb esetben hátrafelé úszhatunk.

Másik fontos probléma a lábfejek kifelé fordítása, sokaknál látom úszás közben egy gyorsúszáshoz hasonló lábmozgást persze páros lábbal és széles terpeszben, sajnos ezzel a módszerrel kevés vizet tudunk zavarni.

Remélhetőleg ez a videó sokakat segít majd a helyes mellúszás elsajátításában...

Jó úszást mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://hikingfit.blog.hu/api/trackback/id/tr71807183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.03.03. 11:58:57

Bocsi, csak most találtam erre a posztra, én kb. ilyen technikával úszom, legalábbis törekszem rá :) viszont a lábtempóktól fájnak a térdeim úszás után, közben nem érzem. Tudtok valami jó módszert a térd bemelegítésére?

hikingfit 2011.03.03. 16:49:31

@pantomimes: Először is a fájdalom mértékétől függően, nézesd meg ortopédorvossal. Ha annyira nem rossz, tehát nem kattog minden mozdulatnál nem nyilal...stb., akkor a a következő bemelegítő gyakorlatokat érdemes térdhez alkalmazni: zárt állás térdfogás belra jobbra körzések, két láb ellenkezőleg befelé és kifelé körzések. érdemes a bokát is bemelegíteni. Emellett ajánlom a terpeszállásból ráguggolások egyik sarokra másik sarokra, megpróbálva minél nyújtottabb lábbal talpak a talajon maradnak. támasz nincs. Ezeket gondolom így hirtelen ami alsó végtag ezen részeire feltétlen szükségesek.
Remélem tudtam segíteni és nincs szervi elváltozásod.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.03.04. 08:20:18

@hikingfit: nem vészes annyira, enyhén éreztem reggel meg néha napközben. Köszönöm a segítséged, kipróbálom a gyakorlatokat és majd beszámolok a hétvégi úszás hogy alakult :)

A21 2011.07.25. 21:46:47

nem látom jól a videón a lábmunkát.. a hagyományossal szemben inkább zárt a láb és le-fel mozgást végez? A kartempónál is egy olyan fura kézmozdulat.. Nem lehet könnyű átállni erre a mozgásra. Azért megpróbálnám, ha teljesen érteném a lábmunkát
süti beállítások módosítása