Átsíeltünk a 2011-es évbe

2011.01.14. 02:37

A fázós december 27-e után egyből magasabb tájakra húzott minket a szívünk, minek következtében Szlovákföldön találtuk magunkat, Stola falucskában. Itt ünnepeltük meg baráti társaságban a szilveszteri őrületet. Az előkészületek már itthon megkezdődtek, a szendvics hozzávalók legyártása, megvétele, a zenék kiválogatása, és persze az elmaradhatatlan közös játék keresése, ami persze aztán ha a buli halad magától természetesen mindig elmaradnak.

December 31-e. Korán reggel elindultunk mert az út közel 3 órás volt, és még délután a szállás elfoglalása és a többiek megérkezése között akartunk egyet síelni, végül ez a terv abban módosult, hogy kipakolni később is tudunk, de a nap már nem sokáig marad fenn, így kis kitérőt tettünk a közeli sípályára, és csak a késő délutáni órákban foglaltuk el a szállást a többiekkel együtt.

A hálóhelyek kiosztása után jött a szendvicsek kreatív módon való elkészítése, volt itt minden, az egyszerű party szendvicstől kezdve a piros pozsgás arccal rendelkező, májkrémszájú, kenyérarcú emberkékig. Különleges itókákat nem gyárottunk, mint szárazjeges puncs, ami mint tudjuk amíg olvad a jég gőzölög és különleges hatása van. Mivel mindenki magának hozta a betermelni valót. Viszont a szilveszter elmaradhatatlan kelléke a beöltözés megtörtént, egy részünk retros disco király lett, és én személy szerint egy göndör szőke parókával Sziámira hasolnítottam.

Jóízű beszélgetés és italozás közben fogytak a szendvicsek, de az este vége felé már rá kellett jönnünk túlmértük a helyzetet. Egy pozitívuma volt a dolognak, reggel ebből lehetett életmentő kaját csinálni.

Másnap elfogyasztottuk a reggelit, és dél után irány volt a sípálya, míg a többiek elmentek körülnézni a környező hegyekben, amolyan turista feelingel. Egész délután a síelésről szólt, én parókában, bátyám a discós cuccban, és Kata pedig hula-lula lánynak öltözve, persze nem fűszoknya csak a virágfűzér stimmelt a nyakában.

Este egy kiadós sajtos hagymaleves, és tarhonyás pörkölt volt a vacsora, ebből elég szép mennyiség maradt a másnap korán kelőknek is.

Reggel a virsli elfogyasztása után, összepakoltunk és elhagytuk a szállást, körbenéztünk a környező sípályákon, de a síelés euro hiányában elmaradt. Estére hazaérkezés, és másnap reggel visszarázódás amindennapi életbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://hikingfit.blog.hu/api/trackback/id/tr272582544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása