Slakline

2010.04.07. 08:22

http://www.rogiervanrijn.com/wphotos/mei2009/slack.jpgItt a tavasz... bárcsak a jó idő is tartósabban itt lenne. De ha már nem tudunk kimenni mászni a szabadba, attól még egy igen jó egyensúlyfejlesztő és ügyességfejlesztő játéknak hódolhatunk akár így is. Ez pedig történetesen a SLAKLINE- magyarul kötélen való sétálgatás.

Ez az egyszerű mégis nagyszerű kategóriába sorolható játék igen sok bosszúságot okozhat annak akinek nincs türelme hozzá, ugyanis senki nem születik úgy, hogy mindenféle mutatványokat képes végrehajtani egy kb 5cm széles heveder csíkon, ami két fa közé vagy más egyéb közé van kifeszítve.

A játékot a Yosemite mászói fejlesztették ki a 4-es tábor lakói, mikor nem volt engedélyezett a mászás, és már nagyon unatkoztak a park függő láncain kezdtek el egyensúlyozni, majd rövid időn belül fejlődésnek indult a kreatív játék, és most ott tartunk, hogy van sokféle mutatvány, különféle helyszínek és távolságok, más-más hevederzet kell, a más-más felhasználáshoz.

Ha nem akarunk sokat költeni a dologra, akkor egy egyszerűbbet mi is megcsinálhatunk spaniferből, a lényeg hogy a heveder legyen kicsit rugalmas nehogy túl korán szakadjon és véletlenül igen magasan megüssük magunk esetleg zuhanás után ki tudja mi történjen velünk. Komolyabb felhasználásra persze a szabványos csomagokat ajánlom, mert amit otthon rakunk össze azt senki nem tetszelte le mikor szakad...

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hikingfit.blog.hu/api/trackback/id/tr401900802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása