egy kis bordásfal

2010.02.17. 17:12

http://www.bordasfal.hu/bordasfal/Extrabfalk.jpgMindenki ismeri régről a jól megszokott bordásfalat. Néhányan szeretik, sokan nem, mivel a tanár képességfejlesztés órán addig csináltatta a gyakorlatokat, míg le nem jött a bőr a kezedről.

Hát én se egy alternatív módszert fogok megosztani, hogyan tüntessük el az összeset, vagy hogy mekkora a hőértéke ha jól beledobjuk a kazánba, hanem néhány egyszerű feladatot hogyan erősödhetünk meg.

Először is a legegyszerűbb ha lábemeléseket végzünk különböző formában, gondolok itt a vízszintesig, vagy térdfelhúzások, vagy a fejfölé emelésre. Ezek a láb izmai mellett a hasizmokra van jótékony hatással. Érdemes kezdetben ebből 2xamennyit bírunk kifulladásig 2perc pihenővel. Majd ha már megerősödtünk akkor mehet a 2x10, vagy a piramis a 1x5, 2x5, 3x5, és vissza. ezt persze fokozatosan lehet emelni egészen akár 10xötig is...

Következő gyakorlat a fal fokain való fel és legyaloglás egyesével, majd ennek a nehezített változata a lógásból csak karral történő felfelé irányuló mozgás. Ebből is először 1, majd 2, 3, 4, akár ötfokonként is lehet a nyúlásokat végezni. Egy ehhez hasonló ám több erőt igényló és koordinációt sejtető feladat a páros karú fellendülés amikor fokonként ugrálunk fel a másikra.

A húzódzkodás itt is megoldható, ha nincs pénzünk panelra. Meg persze más rúd típusú alkalmas eszközön is, érdemes lógni is, 5x1percet perc pihenőkkel, vagy kifáradásig 5x, 5perces pihenőkkel. Másik egy a lógás és a húzódzkodás és a hajlított karú függés kombinációja a 10-5mpn keresztül lógunk majd felhúzzuk magunk és úgy tartjuk 10-5mp ig. ezt 2x 3x megcsináljuk és lejövünk egy perc pihenőre, a sorozat lehet itt is piramis rendszerű 1-5ig vagy meghatárzott egységű mondjuk 10x.

Fontos ilyen jellegű feladatok után és persze előtt a nyújtás lazítás, hogy a váll és kar izmok és ízületek ne sérüljenek. Akkor végeztük jól a gyakorlatot, ha elfáradtunk és másnap kellemes izomlázunk lesz.

Jó ezdést mindenkinek...

A bejegyzés trackback címe:

https://hikingfit.blog.hu/api/trackback/id/tr111766720

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hikingfit 2010.10.29. 21:41:35

[...] something about hikingfit[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Királyhegyi Sport · http://kiralyhegyisport.hu/blog/ 2010.02.17. 20:05:46

Kedves István!

Bordásfal gyakorlatok fiataloknak?
OK! Mit szólnál, ha megemlítenélek a blogomban?
(Ha már ugyanazt a képet használjuk) :-) a bordásfal gyakorlatok népszerűsítésére.
Írj csak nyugodtan a fiatalabbaknak, aki hegymászással is foglakozik, az hiteles bordásfal ügyben.
Egyetértünk abban, a bordásfal tényleg jó sporteszköz.
www.bordasfal.hu
Csak így tovább:
Királyhegyi László
kiralyhegyisport.hu/blog/
(Talán nem derül ki ebből, csak úgy megjegyzésképpen, én 40 éve vagyok testnevelő).

hikingfit 2010.02.18. 00:14:54

köszönöm a hozzászólást, végre valaki. És persze a képet is köszönöm így utólag. Sajnos saját képem nem volt és ez nagyon tetszett. Amúgy mint látod mindenféle sportról írok persze elsősorban az extrém és hegyi sportok valamint az egészségmegőrzés a fő profil. Én még csak most fogom elkezdeni ha a mai világban lesz egyáltalán állásom.

hikingfit 2010.02.18. 00:24:53

És köszönöm hogy népszerűsítenéd a blogot remélem sok emberrel tudjuk megszerettetni a sportot, ami manapság annyira nem jellemző időtöltés...

Királyhegyi Sport · http://kiralyhegyisport.hu/blog/ 2010.02.21. 12:16:55

Ok! Rendben!

Örülnék neki, ha kapcsolatba léphetnék Veled!
info@kiralyhegyisport.hu

Képeket és videókat, akár konkrét edzéstervet is szívesn közölnék tőled a blogon.
süti beállítások módosítása