Éjszakai túraversenyek

2009.12.19. 15:01

A Hamahama TE tagjaként szervezőként veszek részt manapság az efféle programokban, de korábban én is aktívan részt vettem a versenyeknek nevezhető túrákban. Általánosságban este 10kor kezdés, és a szintidő 18 óra. Különböző megterhelései vannak mégis igazi rekreációs tevékenység, mert semmi sem kötelező.

A táv nem adott, mindenki annyit megy amennyi jól esik neki igaz ez a helyezéseknél üt vissza, de nem a helyezés, hanem a részvétel a fontos. A teljes táv általában 50km-re van tervezve, ezalatt 5-6 őrzött és a pályán szétszórtan kb 50 őrzetlen pontot lehet érinteni.

Az őrzött pontokon a szerencsénket, ügyességünket, intelligenciánkat tesztelhetjük különböző csavaros vagy éppen nagy ügyességet kívánó feladatokkal. Az őrzetlen pontok általában tereptárgyak megtalálását jelentik, mint források, épületek, jellegfák, vagy éppen egy felirat a templom oldalán. Ezek különböző pontokat érnek attól függően, milyen nehéz megtalálni őket vagy épp mennyire esik ki a táv ideális útvonalából.

Mennyibe is kerül nekünk ez a lehetőség, hát mindenek előtt mivel csapatversenyről van szó így minimum rajtunk kívül még 2 embert meg kell győznünk, ezek után már csak arra van szükségünk, hogy időben nevezzünk melynek ára igen kedvező, fejenként 2222Ft.

Mit kapunk ezért az összegért, egy pólót, egy kitűzőt, oklevelet, a túra másnapján vacsorát, szállást, és a győztesek kupában is részesülnek. Na és persze a jó hangulat elengedhetetlen.

Melyik izomkat mozgatja meg, főleg az altesti régiót fejleszti, de nehezebb szakaszok a felsőtestet is igénybe veszi. Különösebb edzést nem igényel, mivel mindenki a saját erőnlétének megfelelően viheti véghez a terepet.

Előnyei:

  • Csapatszellem erősítése
  • Erőnlét javulása telejesen észrevétlenül
  • Mind fizikai mind pszichikai fejlődés

 

Hátrányok:

  • sajnos egyenlőre csak évente 4 db van
  • általában a hegyekben rendezzük meg
  • kellenek alapvető tájékozódási ismeretek (persze ezeket mi is meg tudjuk neked mutatni)

Összességében ez az egyik legjobb közösségformáló tevékenység, amit kortól függetlenül űzhetsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hikingfit.blog.hu/api/trackback/id/tr221609084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morwina 2009.12.29. 22:31:58

Szia István!
Mikor lesz legközelebb ilyen túraverseny? Van nappali változat is?

hikingfit 2009.12.30. 15:16:41

szia

legközelebb a rendezésünkben májusban lesz a mecsekben, ilyen típusból nappali nincs jelenleg. ha érdekelnek ilyen túrák akkor nézz be a hamahama honlapjára link a linkeknél megtalálod.

üdv
Hikingfit

hikingfit 2010.01.17. 02:09:53

A következő éjaszakai túra időpontja május 7-9. a Mecsekben részletek a www.hamahama.hu címen
süti beállítások módosítása