Mint korábban már említettem most hétvégén is a Mecsek vadregényes tájain vetettem magam a természetbe. Igaz most is csoporttal mentem, de teljesen más volt, mint a korábbi. Egy kilencedikes osztály egyik kísérőjeként vettem részt egy osztálykiránduláson. Különbusszal indultunk fél kettőkor pénteken Orosházáról, és még sötétedés előtt megérkeztünk Orfű-Tekeres településen lévő szállásunkra.

Miután a gyerekekkel elfoglaltuk a szállást, közös vacsora elfogyasztása után, nekem ismerkedés, a többieknek egyszerű játékos szórakozás kezdődött. Egy nagyszerű játékot játszottunk, amelyet még középiskolás koromban ismertem meg én is egy szilveszteri buliban. A játék neve Maffia vagy Gyilkosos. Aki nem ismerné a játékot 2-4 maffiózó megpróbálja megölni a falu összes lakóját, de ebbe egy rendőr és a falu tanács is beleavatkozik, mindezt egy narrátor segítségével játszuk.

Hajnali fél kettőkor végül elrendeltük a takarodót, és másnap fél 8kor már keltünk is,és indultunk be Pécs városába. Itt megnéztük a sírkamrákat, ahol egy kiállítás is volt, különböző tárgyakból, amelyek más más szemszögből más más alakzatokat alkottak. Ezután városnézés, majd ebéd, és indulás haza.

Hazafelé még tettünk egy kisebb kitérőt a Tubes felé, sajnos nem kalkulálva bele a gyerekek városi viseletét, így néhány elégedetlen szó előkerült a tarsolyukból, ezenkívül sikerült összeszedni az Mecsek összes vérre éhes kullancsát, én személy szerint 13 kullancsot találtam szerencsére mindet mászás közben a bőrömön.

Megint a szálláson voltunk, el is kezdtünk készülődni a vacsorához, de sajnos nem ment minden úgy, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Ugyanis egy kicsit nedves volt a fa, így nem gyulladt meg bármit is próbáltunk kitalálni, 5 óránk meg nem volt, hogy kiszáradjon a fa és begyulladjon, mert a vacsorának el kellett készülnie időben. Persze ilyenkor kell elromolni minden használható gáztűzhelynek is, de végül a nem túl segítőkész gondnokság ellátott minket egy palackra szerelhető gázrózsával, és így ha kicsit megkésve is de megkezdődhetette a vacsora elkészítése. A menü paprikáscsirke krumplival és desszernek 120db palacsinta volt, persze ez 29 személyre.

Vacsora után jött a várva várt éjszakai túra, mely a délutáni kis kiruccanás után számomra kicsit félelmeket szült, mi van ha nem bírják a távot, ha eltévednek, ha mégsem tetszik nekik, ha a tapasztalataik miatt senki nem akar részt venni????

Szerencsére Tibi a sofőrünk beleegyezett, hogy elindítja őket a táborból és így mi tudtunk menni a pontunkra. Végül senki nem maradhatott otthon, mert kötelezővé tettük ezt a kis csapatkovácsoló programot. Az első ellenőrzésnél egy Csomó nevű logikai játékot kellett játszaniuk, melyet majdnem mindenki sikeresen megoldott. Kis idő múlva elértek hozzánk, nálunk memória játékot kellett játszaniuk, a jó öreg szóláncot. Itt többek próbálkoztak egy-egy összefüggő szócsoporttal, de talán a mai gyerekek túl keveset játszák ezeket a fajta játékokat. Mindenesetre volt olyan 4 fős csapat aki 9 szóig is eljutott.

Talán a legviccesebb dolog az volt, amikor az egyik csapat gyanútlan helyieknek nézett minket míg közelebb nem értek, és hallva suttogásukat a következő párbeszédet hallgattuk végig:

- Szerintetek hol lehet a Polgármesteri hivatal?

- Nem tudom, de ott van két ember a padon, kérdezzük meg őket hátha tudják!

Mindezt a polgármesteri hivatal előtt beszélték meg.

A túra végeztével mindenki nyugovóra tért és szerencsére senkire nem kellett rászólni, hogy nem szabad már kinn botorkálni.

Másnapi Abaligetre való átgyaloglásunkat közös megegyezés alapján buszra cseréltük. Benéztünk 6-an a barlangba, sajnos mióta nem voltam, sokat romlott az állapota, de a gyerekeknek nagyon tetszett a hely. Rövid pihenés után kezdetét vette a hazaút. Egy buszcsere után pedig egészen Szegedig meg sem álltunk hosszabb időre. Itt én leszálltam és a gyerekek robogtak tovább Orosházára.

Összeségében nagyon jó hétvége volt, és az eső is kegyes volt velünk csak egy kisebb zápor kapott el minket egész hétvége alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hikingfit.blog.hu/api/trackback/id/tr202045538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása