Szegedi sziklán

2010.05.26. 11:40

Furcsán hagozhat a cím sokak számára, ám azon kevesek, akik ismerik a szegedi mászók úgynevezett helyi "szikláját" annak a cím igen sokatmondó.

Végre elmondható, hogy nem esik egyfolytában az eső és kellemesen nyáriasra váltott az időjárás, reggeltől estig napsütés és hőguta, este pedig jön a megérdemelt zuhany a fáknak és a földnek. Ebben az időjárásban indultunk neki tegnap edzés után egy kis extra mászásra, Újszegedre.

Mint sokan tudják régen Szeged végállomás nem teljesen végállomás volt, hanem egy köztes állomás, ám a híd felrobbantásával ez a funkciója eddig megszakadt, talán örökre.

A volt híd helyén, kissé odébb most egy másik hidat fognak felhúzni a város vezetői, ám nekünk a régi, sebek ütötte híd az érdekes.

Lelkes falmászók csoportja pár évvel ezelőtt rátalált erre az építménymaradványra, és feltűnt nekik a hely praktikussága, mely tökéletessé tette egy igen jó boulderfal megteremtésére. A falon szinte nem is kellett alakítani, a háború nyomai megfelelőek voltak, hogy ne kelljen telefúrkálni és műfogásokat felhelyezni a falra.

Sajnos néha igen rossz állapotban van a környéke, gondolok itt különböző sajnálatos módon fedél nélkül maradtak ideiglenes lakhelyére, és ennek következtében ezt a helyet wc-ként is használják.

Ám a tegnapi napon a magas fűtől eltekintve semmi más nem volt, ami zavaró körülmény lett volna, a fal alja teljesen tiszta volt és maga a fal is csak kissé volt vizes. Igaz így a nehezebb utak járhatatlanok voltak, de így is maradt éppen elég leküzdeni való akadály, amivel megbírkózhattunk. Közel két órát voltunk kinn tegnap, és igencsak megizzasztott minket a feladat.

Szerencsére erre a sziklára semmilyen korlátozás nincsen így bárki bármikor mászhat rajta. Igaz a környék gyermekbarát és a falnál még tűzrakásra is van alkalmas terület, esőben és télen nem igazán érdemes mászni, a mászás 3 oldalról lehetséges, rövidebb boulderutak és hosszabb traverzok abszolválására van lehetőség.

Mindenkinek kellemes mászát akár a sziklákon akár a termekben, de ilyen szép időben inkább a sziklákon ajánlanám.

A bejegyzés trackback címe:

https://hikingfit.blog.hu/api/trackback/id/tr882032515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szaszkoj 2010.05.29. 09:17:54

Üdvözlet a lelkes blogolonak!Örülök hogy új bejegyzést olvashatunk, és már-már egy Jókai leírás részletességét kapjuk!
Képeket is tegyél fel ha van rá lehetőséged. Üdv
Jani
süti beállítások módosítása